08 sep, 2014

Rapid med i utvecklingen av Siemens SPC

Siemens SPC har som världens första centralapparat fått en integrerad IP-larmsändare certifierad enligt SSF114:2.  Det gör SPC centralen till en i flera hänseenden unik produkt, den är inte bara en innovativ hårdvaruplattform med många unika funktioner utan med detta godkännande gör den inbyggda IP-larmsändaren och GSM/GPRS modulen som backup extern larmöverföringsutrustning överflödig. Godkännandet gäller samtliga SPC-centraler med IP-larmsändare i samtliga larmklasser upp till larmklass 3 och 4. Godkännandet gäller i steg ett mot Rapid Larmcentral som varit delaktiga i testerna för att uppnå godkännandet.

Detta med att få den integrerade larmsändaren godkänd har varit ett mål som vi jobbat mot under lång tid så det känns oerhört skönt att äntligen vara i mål. Alla som jobbar i branschen vet hur mycket som skall finnas på plats för att få ett certifikat. Samtidigt vill jag passa på att tacka alla inblandade hos Rapid Larmcentral för det bistånd och bollplank de varit. Utan deras hjälp hade detta inte varit möjligt, säger Holger Müller på Siemens Security Products.

Givetvis kommer vi att gå vidare med andra larmcentraler för att knyta upp fler då trycket från marknaden är så stort att överföra larm via IP från SPC-centralen, fortsätter Holger.

Detta är ytterligare ett bevis på att vi på Rapid Larmcentral ligger i framkant när det gäller tekniska och innovativa lösningar, och vi kommer att fortsätta vårt arbeta på den punkten allt för att kunna erbjuda våra partners den bästa lösningen säger Ola Lindberg Försäljningschef Rapid Larmcentral.

Liknande artiklar