07 feb, 2019

Rapid Säkerhet AB och Norska SFTY inleder ett samarbete

 

Rapid Säkerhet AB kommer att kunna ta emot brand- och inbrottslarm från SFTY:s larmlösning för flerfamiljsbostäder.

Rapid Säkerhet har länge letat efter en partner när det gäller brand- och inbrottslarm för flerfamiljsbostäder som inte bygger på ”traditionella” hemlarmslösningar utan en lösning anpassad för just lägenheter och dess allmänna utrymmen. Vi har sett ett stort behov, men inte tidigare hittat någon lämplig lösning för just flerfamiljsbostäder med så väl brand- och inbrottslarmslösning i samverkan för hela fastigheten.

Nu har SFTY kommit med en mycket bra lösning, bland annat fick de 2017 ett internationellt innovationspris under CES (världens största elektronikmässa) i kategorin ”Smart Home”.

I bland annat Norge är det lagstiftat att lägenheter skall ha brandlarm kopplat till larmcentral vid nyproduktion eller renovering, i Sverige har vi klart lägre krav, detta trots att det löpande sker bränder i flerfamiljsbostäder med förödande konsekvenser.

Här är system också kopplade till varandra så skulle det börja brinna på plan 1 så kopplas även de andra lägenheters larm på andra plan och trappuppgångar larmas via deras sirener. Detta kan styras automatiskt eller från larmcentralen vid verifierat larm.

”Det är ju väldigt viktigt att alla som bor i fastigheten kan få ta del av att det brinner så snabbt som möjligt. Här har SFTY verkligen tänkt” till säger Rapids VD Mats B Adman.

Vi tror att detta kommer att vara en mycket intressant produkt för Rapids ca 160 installatörspartners i Sverige och vi ser verkligen fram emot att tillsammans med SFTY och våra partners erbjuda en komplett lösning för flerfamiljsbostäder.

SFTY Sense är en smart, optisk, rökvarnare som även mäter temperatur, luftfuktighet och rörelse. Den kopplas direkt till lägenhetsinnehavarens WiFi-nätverk och bidrar till den gemensamma brandvarningen i byggnaden, samtidigt som den låter dig hålla ett öga på ditt hem via SFTY-appen.

Om rök upptäcks så kommunicerar alla brandvarnare i byggnaden med varandra direkt över en egen radiofrekvens – Den använder också internet för att varna dig, alla boende och dygnet runt kopplad till Rapids larmcentral.

 

Mer information kan fås av

Mats B Adman VD 0709-439305 adman@rapidsakerhet.se

Rapid Säkerhet AB www.rapidsakerhet.se SFTY www.sfty.com

 Info Rapid

Rapid Säkerhet är ett auktoriserat, SSF 1063:2-, SSF 136:4-  och ISO 9001:2015-certifierat säkerhetsföretag. Koncernen omsätter cirka 150 miljoner kronor och har cirka 400 anställda. Larmcentralen har i dag över 26 000 larmuppkopplingar från cirka 16 000 kunder och drygt 1000 bevakningsuppdrag.

 Info SFTY

sfty [safety] grundades i 2012 med målsättning att fullgöra ett projekt tillsammans med Norges Röda Korset, och har sedan dess utvecklats till ett prisvinnande och innovativt trådlöst system för säkerhet i bostads- och hyresrättsföreningar.

 

 

Liknande artiklar