28 okt, 2013

Rapid Cloud Base Solution Powered by Bosch

Rapid Cloud Powered by Bosch. Det är namnet på den nya molnlösning för video som Bosch Security Systems och Rapid gemensamt lanserar i dag under säkerhetsmässan Sectechs första dag på Rica Talk Hotel intill Stockholmsmässan.

Molnlösningen har ursprungligen tagits fram av Bosch och Rapid är ensamma om att kunna erbjuda den till sina kunder. De tre främsta ledorden när det gäller Rapid Cloud Powered by Bosch är enkelhet, snabbhet och smidighet. När en installatör monterat en kamera är det bara ström och en internetanslutning som behövs för att direkt kunna vara igång. Rapid får omgående upp den installerade kameran i sin larmcentral och kan tack vare Bosch-molnet erbjuda ett stort antal tjänster – exempelvis larmverifiering, intelligent videoanalys, grind- och dörröppning och respons i högtalare. Användaren kan dessutom direkt via sin smartphone ta del av livebilder från kamerorna – oavsett plats.

På Rapid har vi tagit emot IP-video från Bosch-kameror under lång tid, detta är en vidareutveckling av ett mycket långt och gott samarbete, säger Rapids vd Mats B Adman.

Enligt honom har Bosch tagit fram en lösning som är mycket enklare att hantera än alla andra på marknaden, och det är numera lika enkelt eller till och med enklare att installera en kamera än ett larm.

Vi har 440 kunder där vi sköter livehantering av bilder, detta antal kommer öka markant när vi nu lanserar denna nya lösning och vi har sedan tidigare fått in massor av förfrågningar. Tidigare har vi inte haft någon tillväxt på området eftersom systemen varit för invecklade och svåra att installera, men nu har vi en lösning som är så mycket enklare, fortsätter Mats B Adman.

Timingen är väldigt bra, molntjänster ligger väldigt rätt i tiden. Det är dessutom kul med en lansering under Sectech, det är ett bra forum att nå ut till Rapids kunder, säger Per Johansson, VP Sales Europe North vid Bosch.

Tjänsten riktar sig främst mot små och mellanstora verksamheter och kräver endast en IP-kamera, en högtalare och en internetanslutning. Rapid Cloud Powered by Bosch lanseras alltså från och med i dag i Sverige samt i Baltikum.

För mer information, kontakta:

Kari Lindblom, Fredrik Molin eller Mats Adman på tel: 08-564 202 00

Liknande artiklar